Bestyrelsens beretning for 2007

Bestyrelsens beretning for 2007

 

 

 

Arrangementer i 2007

 

 

 

April:  Henrik Saxgren

Maj : Brænderigården

Juni:  Kirsten Kjærs museum

September: Trapholt

Oktober : kunstudstilling på Barritskov

 

 

 

 

 

 

Forslag til dirigent : Niels Jørgen Søndergård

 

 

 

 

 

 

Året startede med en foredragsaften i Golfklubbens lokaler  med fotografen og forfatteren Henrik Saxgren. Henrik Saxgren viste sine fotografier og fortalte om sin bog ”Krig og kærlighed”. Bogen var valgt af BG bank som årstidens bog. … Det var en meget interessant aften med en levende og utraditionel foredragsholder.

 ……. Arrangementet var støttet af BG Bank med 5000 kr.  Der var ca. 30 deltagere. I den forbindelse kan vi nævne, at Dansk Bank stadig støtter os ved at betale for alle vores brevudsendelser.

I maj måned var vi på besøg i kunstgalleriet Brænderigården i Horsens, hvor der var en stor maleriudstilling med Jan Esman. Brænderigården, som ligger på Søndergade i Horsens, er ejet af Helle og Jørgen Melstrup. Jørgen Melstrup fortalte lidt om Jan Esman og hans helt specielle malerier. Galleriet var vært ved vin og sandwich.  Der var ca. 25, der deltog i dette arrangement.

 

 

 

I juni måned var der planlagt bustur til Kirsten Kjærs museum i Frøstrup. Da der desværre kun var enkelte tilmeldte til denne tur, valgte vi at aflyse turen.

 

 

 

I september var vi på besøg på kunstmuseet Trapholt, som netop havde åbnet en udstilling med private billeder udlånt af fabrikant  Wurtz, som har en stor privat samling af kunst. Vi fik en guided rundvisning og havde bagefter mulighed for på egen hånd at se på museets andre udstillinger.

 

 

 

I oktober havde vi et stort multiarrangement  på godset Barritskov i samarbejde med Årstiderne. Der var kunstudstilling med 4 kunstnere :

Anna Lindgren maleri

Susan Luth Hedegård maleri

Peter Muller skulpturer

Dorte Bent glasarbejder

 

 

 

Udstillingen var rigtig godt besøgt med 350 besøgende.

Lørdag <time w:st="on" minute="0" hour="18">aften</time> var der spisning, hvor køkkenet på Årstiderne serverede en dejlig 4 –retters menu. Efter spisningen var der irsk folkemusik med Moonshiners og hvor der selvfølgelig var mulighed for at købe irsk kaffe og guiness øl.

 Det hele foregik i det smukke festlokale på Årstiderens restaurant.

Der var 50 der deltog i spisningen . Der var en rigtig god stemning og der var flere, der sagde, at det mindede dem om  en familiefest, man kendte bare ikke alle deltagerne.

Vi har fået mange tilfredse og positive tilkendegivelser for dette arrangement.

 Endnu engang måtte vi erfare, at det er et stort arbejde at få sådan et stort arrangement til at køre.

 

 

 

 

 

 

Her i januar måned har bestyrelsen været på vores årlige inspirationstur . Vi valgte at tage til Silkeborg, hvor vi besøgte Galleri Moderne,  som er et af de ældste gallerier indenfor moderne kunst med et stort udvalg af moderne kunst.

Derfra gik vi hen til Silkeborg kunstnerhus, som er et galleri drevet af 23 kunstnere, som skiftes til at udstille deres værker.  De har ca. 10 udstillinger om året. Vi fik en god snak med en af kunstnerne, som fortalte  om, hvordan de får galleriet til at fungere.

Vi sluttede af med et besøg på kunstcentret Silkeborg Bad, som har til huse i de smukke bygninger og omgivelser, som tidligere var rammen om kuranstalten Silkeborg Bad.

Der får man faktisk hele 3 ting på en gang

  • En kunstoplevelse : Vi så en snedkerudstilling, skulpturer, foto, og qulit
  • Naturoplevelse. Kunstcentret ligger i en park, omgivet af skove, lige ned til Ørnsø
  • Kurbadets særlige historie: Udstilling om stedets historie

 

 

 

Vi sluttede af med at spise på Underhuset.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Planer for foråret 2008

 

 

  • Tur til Silkeborg

 

 

  • Tur til Louisiana , som ligger ved Helsingør. Der er  en udstilling med Cezanne. Udstillingen er i perioden 15.2  -29.6

 

 

  • Efterår

 

 

  • Et maleri/kunst byttemarked, med 1/2 udstillende kunstnere over en weekend. Lørdag eftermiddag vil vi forsøge at få fat på en fra Bruun Rasmussen, der kan vurdere ens egne malerier eller kunstgenstande.

 

 

 

Jeg vil også sige tak til bestyrelsen for et stort arbejde. Der har været en del mødeaktivitet med planlægning, der er blevet drukket mange kopper kaffe /rødvin. Der er blevet diskuteret hvilke kunstnere, det kunne være aktuelt at invitere til at udstille, der er slæbt malerier, diskuteret ophængning, afholdt møder med Årstiderne og meget mere – men alt er foregået i en god konstruktiv atmosfære.

Tak for det.

 

 

 

Jeg vil også sige tak for den opbakning vores medlemmer har vist ved at møde op til vores arrangementer . Uden jer  -ingen kunstforening.

Vi vil selvfølgelig gerne have lidt flere medlemmer , så vi vil bede jer være ambassadører for kunstforeningen og være opmærksomme på om der er nogen af jeres venner, familier, kollegaer eller naboer, som kunne være interesseret i at være medlem af foreningen – men de ved det bare ikke selv.

Vi er også altid interesseret i gode ideer til kunstnere eller arrangementer.

Vi vil også gerne have ris/ros for det ,vi laver.