Kunst på Ussinggaard

Kunst på herregården

 

Fredag den 8. september 2006 åbner kunstforeningen Afkørsel 58 en ganske særlig efterårsudstilling i nogle helt specielle omgivelser.

Udstillingen finder nemlig sted på det smukke gods Ussinggaard mellem Løsning og Korning, og her kan man se værker af tre meget forskellige kvindelige billedkunstnere – Lotte Horne, Lone Lindorff og Marie Svan Olsen. Tillige omfatter udstillingen keramik lavet af den franskfødte keramiker Jean-Francois Thierion.

 

Efterårsudstillingen åbner med en fernisering fredag den 8. september fra klokken 19 til 21 og er åben de to følgende dage – lørdag den 9. september og søndag den 10. september – begge dage fra klokken 11 til 17.

 

Kunstnerne:

 

Lotte Horne – der stammer fra Horsens - har i mange år været mest kendt som skuespiller. I 14 år var hun skuespiller på Det Kongelige Teater, og hun har også medvirket i en række film og arbejdet som instruktør. Men i 2003 tog hun hul på en ny karriere som billedkunstner, og hun fik en flyvende start med sin første udstilling på Galleri Pialeh på Frederiksberg.

Den flittige Lotte Horne har siden premieren for tre år siden haft masser af udstillinger, nogle i selskab med skuespillerkollegaen Ole Ernst. Lokalt har Lotte Horne udstillet på Galleri Brænderigården i Horsens.

Lotte Horne kan bedst beskrives som en fortællende billedkunstner – hun fortæller eventyr. Nogle gange inspireret af H. C. Andersen, men mange af hendes værker er hendes egne fortællinger. Hendes billeder er fyldt med mange fine detaljer og myldrer med figurer, ansigter og mystiske skikkelser, så der er mange ting at opdage.

 

Lone Lindorff er også uddannet som skuespiller og har blandt andet medvirket i Bille August-filmene ”Åndernes Hus” og ”Tro, håb og kærlighed”. I de sidste 15 år har hun arbejdet mest med billedkunst, og hun har udstillet i kunstforeninger og gallerier. Hendes malerier og collager er abstrakte, fantasirige og fabulerende. ”At se på billeder er en rejse gennem associationer, måske mod uopdyrket land, med nye erkendelser, nye oplevelser”, har Lone Lindorff selv forklaret.

Lone Lindorff har en hjemmeside med adressen www.lonelindorff.com

 

Marie Svan Olsen er med sine 32 år den yngste af de tre billedkunstnere, men efterhånden har også hun mange udstillinger bag sig – blandt andet har hun udstillet på Kirsten Kjærs Museum og Cobrarummet ved Sophienholm. Marie Svan Olsen er portrætmaler – og hendes stil er nærmest klassisk. Hun demonstrerer et solidt håndværk og stor præcision – og sjælen er med, når hun indfanger et ansigt med sine klare, brede penselstrøg. Marie Svan Olsen har sin egen hjemmeside på adressen www. mariesvan.dk

 

Keramikeren Jean-Francois Thierion startede med eget værksted i Haute Marne i Frankrig i 1981, og senere fik han tilknytning til det traditionsrige keramiske centrum i <personname w:st="on" productid="La Borne">La Borne</personname> og fik et nyt værksted i <personname w:st="on" productid="La Borne">La Borne</personname> i 1993. Han flyttede til Danmark i 1997 og etablerede sig i den gamle insulinfabrik i Hedegård, som ligger lidt syd for Ejstrupholm.

 

Stedet:

 

Ussinggaard er et gods, der har en meget lang forhistorie. Første gang godset nævnes er helt tilbage i 1499, hvor det tilhørte den kendte Rosenkrantz-slægt. Senere kom godset på andre hænder – i 1600-tallet har det blandt andet tilhørt Kirsten Munk – og i 1741 blev det overtaget af storkøbmanden og justitsråd Gerhardt de Lichtenberg, der var kendt for sin storslåede byggevirksomhed. Det specielle løgformede spir på Korning Kirke er blandt andet hans værk. Lichtenberg opførte en ny hovedbygning på Ussinggaard, og i hans tid blev der lagt betydeligt mere jord til godset.

Den nuværende hovedbygning stammer dog fra 1859 og er opført i nygotisk stil med et karakteristisk ottekantet tårn. I mere moderne tid har Ussinggaard haft en noget omskiftelig tilværelse med mange forskellige ejere, men for otte år siden blev godset overtaget af fabrikant Karl Peter Sørensen, ejer af den store fabrik KPK Døre og Vinduer på Mors. Karl Peter Sørensen har med ildhu kastet sig over en større renovering af Ussinggaard med stor respekt for bygningernes oprindelige værdier. Også stald- og ladebygningerne har fået en kærlig hånd og er stilmæssigt blevet bragt i harmoni med hovedbygningen.

 

Fakta om udstillingen:

 

Sted: Godset Ussinggaard, Ussingvej 29, 8723 Løsning

 

Fernisering fredag den 8. september kl. 19.00-21.00

Karl Peter Sørensen (ejeren af Ussinggaard) åbner udstillingen og fortæller lidt om Ussinggaard.

Kunstforeningen Afkørsel 58 byder på et glas vin. Kunstnerne vil være til stede og fortælle om deres kunst.

                                                                                           

Lørdag 9. september og søndag 10. september er udstillingen åben fra 11.00 -17.00

Der er fri adgang til at gå tur i godsets park og se rosenhaven.

 

Udstillere:

 

Malerier

Lotte Horne: skuespiller og billedkunstner

Lone Lindorff: skuespiller og billedkunstner

Marie Svan Olsen: billedkunstner

 

Keramik

Jean-Francois Thierion: Keramiker

 

 

Der vil være mulighed for at købe kaffe og kage.

Entre: Medlemmer 25 kr.

Ikke medlemmer 40 kr.

 

 

Bestyrelsen for ”Afkørsel <metricconverter w:st="on" productid="58”">58”</metricconverter>