Kunstudstilling på Ørumgaard 3-5. sep. 2010

3-5. september 

Kunstudstilling i hestestalden på Ørumgaard, Sønderskovvej 5b, Ørum, 8721 Daugård.

Igen i år har vi været heldige at finde nogle spændende og smukke rammer for vores efterårsudstilling med både malerier, skulpturer og glaskunst.
Udstillingen åbnes af godsejeren, Steen Højgård, der vil fortælle Ørumgårds spændende historie fra 1200-tallet til i dag.

Åbningstider:
Fredag d. 3. sep. kl. 19.00-21.00 Fernisering.
Lørdag d. 4. sep. kl. 11.00-17.00
Søndag d. 5. sep. kl. 11.00-16.00
Entré:
Fredag: Fernisering. Medlemmer gratis, ikke medlemmer kr. 40. (incl. vin)
Lørdag & søndag: kr. 40
Kaffe + kage: kr. 25
Øl, vand, vin kr. 10

Følgende kunstnere deltager:

Jens Brammer, malerier:
www.brammerkunst.dk
Jens Brammers nye motiver udbygger hans måde at tviste en situation, således at hans naivistiske blik, med sin bevidst indbyggede evne til det enfoldige eller næsten banale, får en drejning af noget underfundigt, der skaber en dybde i det banale. Det enkle billede får flere lag af betydning. Jens Brammer kan stadig male en flok høns med den barnlige uskyld, man netop ikke har som voksen, så hønsene bliver en interessant eksotisk fugleflok klædt i rødt og hvidt og derved åbner op for en tolkning af den danske selvforståelse, når den både er vital og alligevel konformitet.
Hønsene tilskuer til noget meget interessant, som vi ikke bliver indviet i, men selv må gætte og os til og hvordan er de kommet ud i en kano? Eller hvorfor står der et får og stirrer på os fra en græstue omgivet af vand og ved sin side en redningskrans som et sømærke i hvidt og rødt. Et signal om hjælp? Jens Brammer har denne gang valgt at understrege eller udbygge den mere lyrisk side i et situationsmaleri, som han samtidig i højere grad gør til et landskabsmaleri. Det er landskaber, der både virker bekendte og fremmedartede på samme tid. Vi kan ikke med sikkerhed henføre det til noget bestemt sted. Brammer har desuden valgt at gøre landskabet mere abstrakt, således at det i endnu højere grad bliver til en scene, hvor dyrene bryder det lidt stive abstrakte scene og gør opmærksom på, at der findes eksistenser, med at de afventer, hvad der skal ske. Man fornemmer, at Brammer i endnu højere grad end tidligere er en moderen eventyrfortæller med en rod helt tilbage til Æsops fabler, hvor dyr repræsenterede forskellige menneskelige følelser og udtryk. Jens brammer maler sine små fortællinger, der synes så let aflæselige i deres enkelhed. Alligevel forekommer de også fjerne og eksotiske, tilfører derved alle de pæredanske symboler og ikoner, som vi kan lade være med at læse i billedet, en ny betydning. 
Det underfundige og underspillede er en ny styrke og strategi, der gør hvert maleri til sin egen lille lukkede fortælling, der som et andet H.C. Andersens eventyr lige skal endes og drejes for at dykke ned under den umiddelbare forståelige overflade og finde en anden mere subtil mening og stillingtagen til tilværelsen.

Anne Taaning, malerier:
www.annetaaning.dk
Jeg er bl.a. uddannet som pædagog, billedkunstlærer. Derudover har jeg også været på kunsthøjskoler for at udbygge min interesse for kunsten. Jeg har også modtaget undervisning af Vagn Bysted, Susan Hinnum og kunstmaler Jes Mogensen.
Af studieture har jeg været i Berlin, Oslo og Barcelona.
Til daglig underviser jeg i billedkunst og har flere hold i børnekunst. Det giver mig energi og glæde, at male og den glæde deler jeg gerne med andre.
Jeg arrangerer også weekend kurser for voksne.
Mit motto er. ”En god dag er en dag, hvor jeg får maling på fingrene”. Og det kan ikke undgås når jeg også arbejder i eget atelier. 
Mange af billederne er naturabstraktionerne, der er fyldt med klare legende farver. Farverne og lyset er nærmest flettet ind i mellem hinanden, så der opstår flere rum til at gå på opdagelse i. Der er energi og bevægelse i billederne og man bliver let i godt humør af at kikke på dem. Jeg arbejder bevidst med beskuerens fantasi, så billedet kan fortælle forskellige historier. Der skal være mange muligheder i det man ser og der er altid et eller andet finurligt at opdage.
Inspirationen kommer fra hverdagen og naturen. Nogle gange har jeg et færdigt billede i hovedet, der bare lige skal ned på lærredet. Den nonfigurative abstraktion udvikler sig på lærredet, ud fra en sanselig balance i mellem lys, form og farver.
I mine billeder der arbejder jeg med pensel, spartel, svamp og andre redskaber, for at opnå en spændende struktur i billedfladen. Ved at veksle imellem forskellige teknikker opnår jeg en spændende lag på lag effekt. Jeg har altid været skabende inden for det kreative område. I en del år har jeg arbejdet med keramik, skulpturer, olie og akrylmaleri.

Birgitta Faddersbølls, skulpturer:
www.birgittasmalerier.dk
1983 - Studentereksamen
1984 - Optagelse på Det Jydske Musikkonservatorium i Århus samt ansættelse som organist i Mårslet Kirke
1988 - Begyndte at male. Malede i 1½ år på Kunstakademiet i Århus samtidig med studie på musikkonservatoriet
1989 - Vandt 3. pris i konkurrence for ny musik / uropførte nyt orgelværk
1991 - Afsluttede eksamen fra det Jydske Musikkonservatorium, som Organist & Kantor
1992 - Ansættelse som organist i Sønderbro Kirke i Horsens. Desuden ansat som dirigent for Odderkoret
1994 - og frem. Begyndte at male mere. Har været i mesterlære hos maleren Ulrich Kvist siden 1996 og frem til hans død i oktober 2001
1997 – havde i marts måned debut udstilling med mine malerier i Galleri Pettersson i Horsens
2004 -2009 begyndte at arbejde med bronze.…og endelig i
2009 – Debutudstilling i maj måned med bronzeskulpturer
Lever udelukkende af, med og i min kunst, og har ikke siden 1997 haft nogen tilknytning til musikverdenen.
Medlem af Danske Billedkunstneres Fagforening, DBF
Gennem de sidste 13 år, har jeg haft talrige udstillinger rundt om i landet.

Mette Jørgensen, Glaskunst:
www.mettej.dk
Autodidakt glaskunstner, arbejdet med glasskæring siden 2004.
Kurser, udvalg:
Ann Brewster Rosendahl, DK og Frank van dem Ham, Sydafrika.
Udstillinger, udvalg:
Galleri Peninna, Dania, Kunstmessen, Hadsund, Koldinghus, Rosenholm Slot, Clausholm Slot, Vensyssel Censurerede 2010.
Mette Jørgensen fascineres af glassets farver og lysets reflektioner i glasset og søger at bevare disse egenskaber i mine arbejder.
Hun lægger vægt på at overføre sit personlige udtryk til glasset, hvor det enkelte glasdesign er unikt.
Inspirationen kommer fra indtryk, billeder og former, som omsat i glas ofte får et helt nyt udtryk. Mette Jørgensen har eget værksted i Randers.

Jette Dümke, malerier:
www.dymke.dk                                                                                    
Til daglig arbejder Jette Dümke halvdags på Kunstværkstedet ”Arcus” – en kunstskole under Esbjerg Kommune for voksne udviklingshæmmede med særlige kunstneriske talenter. Et arbejde der er til stor glæde og inspiration for hende. Hun har i mange år undervist mange af byens borgere i akrylmaleri og juni måned underviser hun 3 tirsdage eftermiddage for Kræftens Bekæmpelse.
Bedst kendt er Jette Dümke for hendes landskabsmalerier. Hun har hele sit liv boet ved Vesterhavet og lader sig inspirere af omgivelserne langs kysten. Havet lys, farver, uforudsigelighed og sjæl.
Hun har været uhyre flittig, har deltaget i over 70 udstillinger på museer, gallerier og kunstforeninger i ind og udland og har – modsat nogle kunstnere aldrig forfulgt en mulig salgssucces, men derimod hele tiden afprøvet nye udtryksformer. Mange studierejser har givet hende inspiration. 4-5 gange om året går turen til Italien, hvor den italienske arkitektur og Byzantinske mosaikker nøje studeres.
Jette Dümke er medlem i Strandvejens Kunstrute og Blå Døre.

 

 

Billeder fra udstillingen...
Klik på et billed og se dem i større udgave...


 • Jens Brammer


 • Jens Brammer


 • Jens Brammer


 • Jens Brammer


 • Anne Taaning


 • Anne Taaning


 • Birgitta Faddersbølls, Bronceskulptur


 • Mette Jørgensen, Glaskunstner


 • Jette Dümke


 • Jette Dümke


 • Jette Dümke, Malerier